index.html
Harmónia Állatkert

A Harmónia Állatkertet 2004 szeptemberében nyitottuk meg. Létesítésének legfontosabb célja az otthon lakói számára biztosított kikapcsolódási lehetőség, az élőlények megfigyelése, az azokkal történő kontaktusteremtés, és az állatokban rejlő terápiás lehetőségek alkalmazása.

A háziállatok és a hobbiállatok jóllehet nem helyettesíthetik az emberi kapcsolatokat, de mély érzelmi kötődést jelenthetnek például az idősek számára.

Az időskorúak, akik állatokkal tartanak rendszeres kontaktust - illetve azokat gondozzák -, érzik, hogy az állatnak szüksége van rájuk, és ez már önmagában is terápiás érték. Az állatokért érzett felelősség az időseknél és betegeknél elősegítheti, hogy jobban kezdjenek saját magukkal is törődni. Kutatások kimutatták, hogy ennek hatására az idős emberek vidámabbak, barátságosabbak, többet kommunikálnak és kevésbé ingerültek a gondozóikkal.

Igyekeztünk az állatkert faunáját úgy összeállítani, hogy megfelelő látnivalót nyújtson, illetve a terápiás szempontoknak is megfeleljen.

Jelenleg az állatkertben láthatók: láma,emu,muflon,póniló,mosómedve,görény,macskabagoly,papagájok,vízi szárnyasok,és egyéb, érdekes állatok

Az állatkert vezetője: Molnár Szecső 06-70-7700 331